utorak, 27.07.2004.

Seminari voditelja klapa

UDRUGA SJEVERNOJADRANSKIH
KLAPA (USJAK)

TEMA: SEMINARI ZA UMJETNIČKE VODITELJE KLAPA – Idejno rješenje

Od strane Udruge sjevernojadranskih klapa (USJAK) cijenjenom Naslovu dostavljamo prijavu ponuđenog programa sa nazivom Seminari za umjetničke voditelje klapa.
Uz prijavu projekata i prijedlog financijskog plana, nudimo Vam obrazloženja ovog idejnog rješenja te njegovu opravdanost i potrebu izvođenja na području Grada Rijeke odn. ove Županije i šire diljem Hrvatske. U prilog obogaćivanja kulturno-zabavne ponude na ovim prostorima a za sada prvenstveno na području Grada Rijeke, trend je povećane potražnje klapa i klapske pjesme za raz-liočite priredbe i manifestacije. Klape se traže u raznim prigodama prilikom otvaranja izložbi, kod promocija, dodjele diploma, uz objede, za koncerte, festivale, smotre, crkvene i državne blagdane i dr Međutim razina kvalitete klapske pjesme danas ne zadovoljava, pa je tu potrebno napraviti određene pomake. Jedan od najkvalitetnijih pomaka, ukoliko želimo unaprijediti kvalitetu klapskog pjevanja, svakako je edukacija umjetničkih voditelja klapa koji su danas uglavnom ili priučeni ili “samouki”.
Ova udruga planira tijekom godine, organizirati najmanje dva tečaja, odn. seminara za voditelje klapa (ovisno o raspoloživim sredstvima odn. o mogućnostima).
Kao predsvači-voditelji seminara bili bi pozvani najpoznatiji hrvatski voditelji klapa i autori (dorađivači) klapskih pjesama koji su svojim radom utjecali na podizanje kvalitete i razvoj hrvatskog klapskog pjevanja a time i na očuvanje ove vrijedne kulturne baštine. Troškovi jednog tjednog seminara za umjetničke voditelje klapa bili bi slijedći:
- Putni troškovi, honorari i troškovi smještaja za 3 predavača, za cca 5 radnih dana, cca
15.000. kuna,
- Troškovi organizacije seminara cca 2.000,00 kn.
- Ostali troškovi (tiskani materijali i dr. za voditelje klapa), cca 3.000,00 kuna.
Ukupni troškovi jednog seminara voditeljima klapa iznosi cca 20.000.00 kn.
Dakle, ukupni troškovi dva seminara za voditeljie klapa iznose cca 40.000.00 kn.

Potporom ovom programu, na području cijelog priobalju, bi se potakla i unaprijedila kvalitetu klapskog pjevanja, obogatila kvaliteta i kvantiteta klapske ponude osobito u turističkoj sezoni, osigurao bi razvoj ovog oblika i izraza autohtone hrvatske kulture. Osim toga, potporom razvoju klapskog pjevanja, potporom programima Ove udruge, zasigurno bi dali potporu i našoj kulturnoj i turističkoj prezentaciji.
Uz poštovanje! PredstavnikUSJAK-a

- 23:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.